Mob/WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

E-mail: [e-mail beveiligd]

Alle categorieën

Wat is het verschil tussen zacht pantser en hard pantser?

Tijd: 2022-11-14 Hits: 148

Zoals we weten, kunnen kogelwerende vesten worden onderverdeeld in verschillende niveaus op basis van beschermingsvermogen, terwijl ze ook kunnen worden onderverdeeld in zachte typen en harde typen, gebaseerd op materialen. Aangezien we de beschermingsniveaus en normen van kogelvrije vesten al hebben geïntroduceerd, gaan we het vandaag hebben over de verschillen tussen zachte bepantsering en harde bepantsering.

Wat zijn de verschillen tussen zachte bepantsering en harde bepantsering-正文1

1. Zacht pantser

Zacht pantser is voornamelijk gemaakt van nylon, aromatische polyamide synthetische vezels en polyethyleen met ultrahoog moleculair gewicht, allemaal hoogwaardige vezels met een lage dichtheid, hoge sterkte, grote taaiheid en uitstekende vormeigenschappen. Met dergelijke gebruikte materialen is zacht pantser veel lichter, zachter en gemakkelijker te dragen. Veel mensen betwijfelen echter of zo'n lichtgewicht en zacht kogelvrij pantser kogels kan weerstaan. De impact van kogels tegen de vezellaag zal zich ontwikkelen tot trekkracht en schuifkracht, gedurende welke de impactkracht die door kogels wordt geproduceerd, kan worden afgevoerd naar de omtrek van het impactpunt, na het verbruik van de meeste kinetische energie. Dit is hoe zacht pantser werkt bij het weerstaan ​​van kogels. Maar zachte kogelvrije vesten zijn niet zo sterk als zijn harde tegenhanger (er zijn slechts drie niveaus, NIJ IIA, II en IIIA beschikbaar op de markt), die alleen pistool- en jachtgeweerrondes betrouwbaar kunnen stoppen. Maar als het gaat om grotere dreiging, moeten we ons wenden tot harde bepantsering.

2. Hard pantser

Harde bepantsering verwijst naar de combinatie van zachte bepantsering en harde platen. Deze platen zijn voornamelijk gemaakt van metalen, keramiek, hoogwaardige composietplaten en andere harde materialen. Uitgerust met zware en harde platen, is harde bepantsering zwaarder en onbuigzamer dan zachte bepantsering, terwijl het beschermende vermogen opmerkelijk is verbeterd. Bij een schietincident raakt en scheurt de kogel eerst de harde plaat, waarbij het grootste deel van zijn energie wordt verspreid, en vervolgens verbruiken de hoogwaardige vezels de rest van de kinetische energie. Harde kogelvrije vesten zijn veel sterker dan zachte kogelvrije vesten dankzij de ondoordringbaarheid van de interne platen. Ze kunnen krachtigere geweerkogels tegenhouden, zoals AP (pantserdoorboring) en API (pantserdoordringende brandbom).

Wat zijn de verschillen tussen zachte bepantsering en harde bepantsering-正文2

Zoals we kunnen zien, zijn er essentiële verschillen tussen zachte bepantsering en harde bepantsering in structuur en beschermend vermogen. Bij het kiezen van kogelvrije vesten moeten we dus duidelijk maken met wat voor soort dreiging we te maken kunnen krijgen en een redelijke keuze maken.

Hierboven staat alle verduidelijking voor het zachte pantser en het harde pantser. Als er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Newtech is al lang toegewijd aan de ontwikkeling en het onderzoek van kogelvrije uitrusting, we leveren hoogwaardige NIJ III PE harde pantserplaten en -vesten, evenals vele andere producten. Wanneer u overweegt om harde pantserplaten aan te schaffen, kunt u de website van Newtech bezoeken om de beste voor uzelf te vinden.