Mob/WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

E-mail: [e-mail beveiligd]

Alle categorieën

Wat is het verschil tussen een gebogen stalen plaat en een platte stalen plaat?

Tijd: 2022-11-14 Hits: 85

Met de snelle vooruitgang van de kogelvrije industrie zijn er verschillende kogelvrije apparaten ontwikkeld. Dus als het gaat om het kiezen van welk bord het beste voor jezelf is, zijn er altijd veel opties. Voor de meeste mensen zijn het verdedigingsniveau, het materiaal en de prijs altijd de eerste overweging bij het maken van een keuze. Volgens materiaal kunnen harde pantserplaten hoofdzakelijk worden onderverdeeld in drie categorieën: keramische platen, PE-platen en stalen platen; wat het defensieniveau betreft, zijn de Amerikaanse NIJ-normen, Duitse normen, Russische normen en andere normen allemaal veelgebruikte normen. Bovendien komen platen meestal in twee stijlen, gebogen type en plat type. Wanneer mensen op zoek zijn naar borden, letten ze vaak niet op dit soort details. In feite is het kiezen van de juiste kromming van de plaat erg belangrijk. Het beïnvloedt uw comfortgraad en flexibiliteit tijdens de tactische activiteit. Hier zijn de details van de twee stijlen.

Wat is het verschil tussen een gebogen stalen plaat en een platte stalen plaat?

1Gebogen platen

Gebogen platen liggen niet plat op de borst, maar passen zich eerder aan de vorm van de menselijke borst aan. Dus in vergelijking met een vlakke plaat is het veel comfortabeler om te dragen. Met de ontwikkeling van technologie hebben gebogen platen zich ontwikkeld tot twee soorten: enkelvoudig gebogen platen en meervoudig gebogen platen.

1) Enkel gebogen platen

De enkelvoudig gebogen plaat is een plaat met slechts één kromming die past bij de kromming van de menselijke borst, die kan worden voorgesteld als een rechthoekige plaat die uit een pijp is gesneden. In vergelijking met een meervoudig gebogen plaat is de enkele veel eenvoudiger en goedkoper.

2) Meervoudig gebogen platen

Er zijn ook extra rondingen op de meervoudig gebogen plaat. En er zijn meestal hoekuitsnijdingen aan de bovenrand van de plaat.

Sommigen zouden beweren dat het, aangezien het zich om het lichaam wikkelt, een beetje meer zou beschermen. Van gebogen platen wordt ook gezegd dat ze de penetratie verminderen door rondes niet in een hoek van 90 graden te laten inslaan. Bovendien belemmeren de hoekuitsparingen aan de bovenrand van de meervoudig gebogen plaat de beweging van de armen bij tactische activiteiten niet, waardoor het flexibele gebruik van geweren en andere wapens mogelijk is. Een nadeel van het gebruik van een gebogen plaat in je kogelwerende vest is dat het erg ingewikkeld is om er een te maken voor elk lichaam, en ze komen meestal in één standaardmaat. Omdat het gebogen oppervlak kogels afweert, is een probleem dat we niet weten waar de kogel heen zal gaan, wat waarschijnlijk de secundaire schade veroorzaakt aan de dragers en hun metgezellen.

2. Vlakke platen

Vlakke platen zijn goedkoper dan gebogen platen. Degenen die niet echt veel van het product weten, zouden zeggen dat gebogen platen beter zijn dan vlakke platen. Maar het is niet waar - terwijl gebogen platen ervoor zorgen dat de kogel afbuigt, zullen vlakke platen de kogel automatisch stoppen, zonder secundaire schade. Bovendien maken de eenvoudige structuur, de populaire prijs en het eenvoudige productieproces de vlakke plaat voor veel mensen een betere keuze. De huidige schilden van hoog niveau, zoals NIJ III- en IV-schilden, zijn bijvoorbeeld meestal ontwikkeld met een platte structuur, en de pantserplaten die op jeeps, Hummer en andere voertuigen worden gebruikt, hebben ook een platte structuur. Maar het is een feit dat platte borden veel oncomfortabeler zijn om te dragen in vergelijking met gebogen borden.

3. Hoeksnede

We kunnen zien dat er meestal hoekuitsnijdingen zijn aan de bovenranden van sommige platen, die Shooters Cuts (SC) worden genoemd. Deze structuur is ontworpen om de standaard schietactie van de gebruiker te vergemakkelijken. Een plaat zonder hoekuitsnede zal de schietactie tot op zekere hoogte belemmeren.

Bovendien zijn er ook enkele platen met asymmetrische hoekuitsnijdingen, die Advanced Shooters Cuts (ASC) worden genoemd. Dit ontwerp komt voort uit het idee dat de bewegingsamplitudes van de linker- en rechterarm tijdens het fotograferen van elkaar verschillen.

Verschillende soorten platen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van platen wordt gesuggereerd dat het eerste wat u moet doen, is om de slagveldomstandigheden volledig te bestuderen en een rationele keuze te maken op basis van uw eigen feitelijke situatie.

Wat is het verschil tussen een gebogen stalen plaat en een platte stalen plaat?