Mob/WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

E-mail: [e-mail beveiligd]

Alle categorieën

Waarom verloopt een kogelvrije vest?

Tijd: 2022-11-14 Hits: 149

Naarmate de politieke terroristische incidenten verergeren en voortdurend escaleren, is beschermende uitrusting geleidelijk in de publieke opinie gekomen. Geconfronteerd met zoveel keuzes, houden mensen altijd rekening met veel factoren, waaronder de vervaldatum van het beschermende product.

Waarom verloopt kogelvrije vesten dan? Hoe lang gaat een kogelvrije vest mee? Hier zijn interpretaties voor deze vragen.

Alle beschermende producten zijn gemaakt van een of meer materialen en na verloop van tijd zullen alle materialen geleidelijk verouderen en zullen de structurele prestaties daar langzaam verslechteren. Tegelijkertijd hebben materialen allemaal hun specifieke eigenschappen in structuur en stabiliteit. Daarom hebben alle beschermende producten een vervaldatum en varieert de vervaldatum altijd van de ene tot de andere op basis van het materiaal. Veel mensen denken dat kogelvrije vesten binnen de geldigheidsduur bruikbaar moeten blijven, maar dat was niet het geval. Het beschermende effect van kogelwerende producten tijdens de garantieperiode wordt beïnvloed door vele factoren, zoals materiaal, gebruiksfrequentie, onderhoud en productgrootte.

1.Material

Het materiaal van kogelvrije vesten is een van de belangrijke factoren die de levensduur beïnvloeden. Net als alle organische materialen, zullen de materialen die worden gebruikt voor het maken van kogelvrije producten in de loop van de tijd geleidelijk worden afgebroken, wat resulteert in een afname van hun prestaties. Verschillende materialen hebben verschillende structuren en stabiliteiten, dus kogelvrije vesten gemaakt van verschillende materialen hebben verschillende vervaldatums. Kogelvrije vesten kunnen nu van veel materialen worden gemaakt, zoals kevlar, PE, staal en keramiek, enz., en er zijn ook enkele verschillen in hun levensduur.

Zachte bepantsering gaat bijvoorbeeld veel sneller achteruit dan harde bepantsering en is bijzonder kwetsbaar voor hitte en nattigheid (zodra een zachte bepantsering volledig is verzadigd met water, moet deze onmiddellijk worden vervangen). PE-pantser vertoont altijd een sterkere weerstand tegen hoge temperaturen dan kevlar-pantser.

Harde pantserplaat

2. Gebruik frequentie

Ook de gebruiksfrequentie is een belangrijke factor die de levensduur van beschermingsmiddelen beïnvloedt. Als we bijvoorbeeld kogelwerende vesten nemen, vergeleken met een incidenteel gebruikte kogelwerende vest, heeft een veelgebruikte altijd een afname van de prestaties, omdat het gebruik van beschermingsmiddelen meestal enige slijtage met zich meebrengt, waardoor hun levensduur wordt verkort.

3.Maintenance

Hoe u uw kogelvrije vest onderhoudt, is ook van invloed op de tijdsduur dat kogelvrije vesten kunnen worden gebruikt. Sommige kogelvrije vesten moeten vanwege hun materialen in een specifieke omgeving worden bewaard.

Het veelgebruikte Kevlar-kogelwerende vest en de platen moeten bijvoorbeeld worden bewaard om direct contact met zonlicht en water te vermijden. Langdurig contact met water zal hun beschermende werking en vervolgens hun levensduur aanzienlijk verminderen. Bovendien moet u uw vest op een plaats bewaren waar het in een vlakke positie kan rusten.

4.Size

Het laatste dat de levensduur van kogelvrije vesten sterk beïnvloedt, is hoe fit het is. Bij het dragen van een losse kogelwerende vest zullen mensen de ballistische panelen overmatig belasten omdat ze zich in de drager kunnen verplaatsen in plaats van strak tegen het lichaam aan te drukken. Als een kogelvrij vest voor iemand te strak zit, kan zijn vest kreuken en de ballistische panelen beschadigen. Het is dus belangrijk dat u een vest draagt ​​dat goed bij u past en indien nodig enkele aanpassingen maakt om de schade te verminderen en het beschermende effect te maximaliseren.

Zonder te weten hoe de kopers hun producten gebruiken en onderhouden, kunnen fabrikanten geen exacte vervaldatum beloven. Velen van hen zullen een prestatietest op de producten uitvoeren en een algemeen tijdsbestek geven. Er zit dus altijd een label op de producten: "van kracht binnen de geldigheidsperiode zonder opzettelijke beschadiging". Over het algemeen is de door fabrikanten beloofde garantieperiode niet erg lang, meestal 3 tot 5 jaar, omdat het geven van een lange garantieperiode aan de gebruiker de fabrikant vaak opent voor mogelijke rechtszaken, waardoor de verzekeringskosten stijgen, wat resulteert in een toename van de uiteindelijke prijs van het product. Daarom is het mogelijk dat verlopen beschermingsmiddelen nog steeds een goed beschermend vermogen hebben. Toch raden we je nog steeds aan om de houdbaarheidsrichtlijnen van de fabrikant te volgen, ongeacht of je denkt dat je vest langer mee moet gaan. Het kan een kwestie van leven of dood zijn.

Waarom verloopt kogelvrije vesten?